Veel gestelde vragen over de massage cursus

Veel gestelde vragen over de individuele massages in de massagepraktijk vind je hier. Onderstaande vragen gaan over de cursus(sen) en workshops.

Kan je alleen meedoen met een massage cursus als je je met z’n tweeën aanmeldt?

Dat is niet nodig, behalve voor de privélessen. Er zijn altijd meer mensen die zich alleen hebben aangemeld. Tijdens de massage cursus wordt er aandacht besteed aan het vormen van tweetallen en het wisselen.

Wat is het verschil tussen een weekendcursus en een avondcursus?

Het voornaamste verschil is dat je gedurende de avondcursus voldoende gelegenheid hebt om tussen de lessen te oefenen. Ook ligt het tempo iets lager waardoor je de technieken beter in de vingers krijgt. Het voordeel van een weekendcursus is dat je al na een weekend alle massagetechnieken voor een volledige massage hebt gehad.

Ik meld mij op het laatste moment aan voor een massage cursus. Kan ik nog meedoen?

Dat is geen enkel probleem, mits er nog plaatsen vrij zijn. Het is verstandig om daar over te bellen. Er is dan ook nog de mogelijkheid om de praktische informatie te krijgen. De betaling kun je voorafgaand aan de massage cursus, contant voldoen. Graag wel zo gepast mogelijk betalen.

Mag ik na het volgen van een massage cursus gaan werken als masseur of masseuse?

Een massage cursus is een mooie basis om massagetechnieken in de vingers te krijgen en te kijken of je er affiniteit mee hebt. Wil je er meer mee gaan doen? Dan is mijn advies om eerst een volledige massageopleiding te volgen.

Wat moet ik allemaal meenemen naar de massage cursus?

Het is prettig om makkelijk zittende kleding te dragen, bijv. een joggingbroek en t-shirt. Neem ook zeker sokken en eventueel slippers mee. Daarnaast een éénpersoons hoeslaken en een grote badhanddoek. Deze handdoek wordt gebruikt om mee toegedekt te worden. Als alternatief kun je een éénpersoons dekbedovertrek meenemen. Vergeet bij een weekendcursus je lunch niet. Als je lange haren hebt is een elastiekje of haarclip handig.

Leer je ook hoe je spierknopen weg masseert?

Zowel in de online basiscursus als in de massage cursus besteden we wel aandacht aan het fenomeen spierknoop (ook wel triggerpoint genoemd).

Moet ik nog andere spullen aanschaffen voor de massage cursus?

Alles wat nodig is voor de massage cursus is aanwezig. De spullen die je zelf mee moet nemen, vind je in het antwoord hierboven. Tijdens de cursus heb je vrijblijvend de mogelijkheid om massageolie, hoofdsteunhoesjes en/of enkelrollen aan te schaffen. Als je daar interesse in hebt, neem dan wat contant geld mee.

Ik ga de weekendcursus doen en wil graag overnachten in
Den Haag. Wat is een goed hotel in de buurt?

Hotel vlakbij het Cursus centrumDat zijn er twee. Hotel Sebel op het Prins Hendrikplein is 30 seconden lopen vanaf het cursuscentrum. Het Court Garden Hotel is het meeste groene eco-hotel en ligt op 3 minuten lopen. Als jij je reservering via ons direct doet bij je aanmelding voor de cursus, dan krijg je je ontbijt gratis!

Wat voor soort olie wordt er gebruikt tijdens de cursus?

We masseren met 100% natuurlijke olie en meestal is dat een mix van amandelolie en jojobaolie. Als je gevoelig of allergisch bent voor amandel, dan is er druivenpitolie aanwezig.

Ik wil graag een massage cursus doen, maar ik twijfel nog een beetje. Kan ik eerst kennis maken?

We zijn alleen aanwezig in het cursuscentrum als we daar les geven. Je zou eventueel voorafgaand aan een les langs kunnen komen om even te kijken en kennis te maken. Spreek dit wel van tevoren af, zodat we rekening kunnen houden met je komst.

Hoe is de samenstelling van de groep (vrouwen-mannen, stellen-individuen)?

Elke groep is uniek en heeft een andere samenstelling. De verhouding stellen en individuele deelnemers is gemiddeld twee stellen (dat zijn vier deelnemers) en de anderen hebben zich alleen aangemeld. Gemiddeld gezien is 65% van de groep vrouw en 35% man, maar dat is ook wel eens 50-50 of nog anders. Als het voor jouw belangrijk is dat je alleen met een cursist van je eigen geslacht samenwerkt, geef dat dan aan bij je aanmelding onder bijzonderheden.

Ik wil graag een cursus doen, maar ik wil niet dat mijn voeten gemasseerd worden. En nu?

In de cursussen leer je massage van het hele lichaam, dus ook de voeten komen aan bod. Los hiervan is het essentieel dat je nooit over jouw grenzen heen gaat. Als er een onderdeel in de cursus zit, die je niet wilt geven of krijgen dan sla je dat gedeelte over. Weet je dit van tevoren al, geef dit dan aan bij je aanmelding. Tijdens de cursus kun je het uiteraard ook vertellen. We kijken dan samen wat er wel of niet kan en welke oplossing recht doet aan wat er bij een ieder leeft.

Is het mogelijk om de lessen in het Engels (of een andere taal) te volgen?

Dit is alleen mogelijk bij een privécursus of bij de Massage Course English. In een Nederlandstalige groepsles is het niet mogelijk om alles in twee talen uit te leggen, omdat dit te veel tijd in beslag neemt. Daarin is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en verstaat.

Is it possible to follow the lessons in English (or another language)?

This is only possible at a private course for two persons of in the English Massage Course. A manual in english is included! In a Dutch group class, it’s not possible to explain everything in two languages, because it would take too much time.

Ik wil meedoen met een cursus, maar ga lessen missen. Kan ik dan wel meedoen?

Eén les inhalen van de avondcursus (m.u.v. de eerste les) is meestal wel mogelijk, maar er zijn meerkosten aan verbonden. Als je twee lessen gaat missen, wordt inhalen een stuk lastiger en drie lessen of meer inhalen is niet mogelijk. Als je vooraf al weet dat je lessen van een avondcursus gaat missen, neem dan eerst even contact op om te overleggen. Eén hele dag van een weekendcursus inhalen doordat je die gaat missen, kan helaas niet. Je kunt je dan beter aanmelden voor dezelfde cursus met andere lesdata. Bij onvoorziene omstandigheden of situaties van overmacht kijken we in overleg naar de mogelijkheden, maar er zijn meerkosten aan verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *