Pulsing / Dynamische Massage

Holistic pulsing, Tovi Browning
Holistic pulsing, Tovi Browning

Het menselijk lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water. Als je een steen in het water gooit, dan zie je vanuit het middelpunt golfjes ontstaan die steeds verder uitdeinen.

Pulsing, wat ook wel dynamische massage genoemd wordt, is gebaseerd op het golven. Als er op een plek op het lichaam een (im)puls gegeven wordt, dan gaat deze als een golfbeweging door het hele lichaam. Hierdoor werkt het van top tot teen en in dieperliggende spieren, de gewrichten en organen.

Pulsing zijn in feite rollende, schuddende, verende en wiegende bewegingen die door de masseur op een subtiele en ritmische wijze in gang wordt gezet en gehouden. De bewegingen worden vloeiend aaneengeschakeld en gaan van subtiel zacht tot stevig ritmisch. Door de pulsing kan een diepe ontspanning van lichaam en geest bereikt worden en het nodigt het lichaam uit om een nieuw evenwicht aan te nemen.

Er zijn zijwaartse, voor-achterwaartse en diagonale pulsen. Bij algemene lichaamspulsen staat de beweging in het hele lijf centraal. Bij specifieke lichaamspulsen ligt de focus meer op een bepaald lichaamsdeel, waarbij er wel aandacht blijft voor de golfbewegingen in de rest van het lichaam.

Het pulsen in de Integratieve massage is gebaseerd op Holistic-Pulsing, wat een zachte vorm van lichaamsgerichte therapie is. Daarbij wordt er gerichter gewerkt op blokkades in het lichaam en is er meer interactie tussen de cliënt en de masseur.

Bij ontspanningsmassage past dit minder goed en wordt de pulsing zachter toegepast, gericht op ontspanning. Dit betekent niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteiten van de pulsing. Vooral als je bewust met de innerlijke beleving van je lijf bezig bent, kan de pulsing veel inzichten geven.

Pulsing kan prima op de kleding gegeven worden, wat prettig kan zijn als je het niet fijn vind om je kleding uit te doen. Je kunt er dan ook voor kiezen om deze massagevorm als een op zichzelf staande massage te ontvangen.

Wil je deze prachtige massagevorm zelf in de vingers krijgen? Dan is de Cursus Pulsing een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *