Diverse Massageworkshops

Cursus voeten massage

Cursus voeten massageDe cursus voetmassage wordt gegeven aan een groep van maximaal twaalf deelnemers en duurt ongeveer zes uur. De lessen kunnen gevolgd worden op een dag in het weekend of op twee avonden van drie uur op een doordeweekse avond.

Tijdens deze cursus leer je ongeveer dertig massagetechnieken, waarmee je een fijne en rustgevende massage van de voeten kan geven. Bij deze technieken zijn er een aantal uit de voetreflexmassage, waar je ook wat theorie over krijgt. Het is daarmee dus ook een kennismaking met voetreflex.

De cursus wordt in twee delen verdeeld, waarbij tijdens het eerste gedeelte de ontvanger in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Op deze manier kun je met deze technieken een op zichzelf staande voetenmassage geven.

Bij het tweede deel van de cursus leer je technieken waarbij de ontvanger in buikligging op de massagetafel ligt en de masseur bij de tafel staat. Deze technieken kun je integreren in een algemene ontspanningsmassage. Naast het leren van technieken, krijg je informatie over contra-indicaties, hygiëne, de anatomie van de voet en de werkhouding van de masseur.

De technieken worden eerst voorgedaan bij een assistent(e), zodat je goed kan zien hoe deze gedaan worden. Daarna wordt er in tweetallen op elkaar geoefend, waarbij je duidelijke instructies krijgt. De technieken worden over twee oefenrondes verdeeld, zodat je de lesstof makkelijk in je op kan nemen.

Omdat de voeten van elke deelnemer gemasseerd worden is het belangrijk dat deze in gezonde conditie zijn. Je kan helaas niet meedoen als je bijvoorbeeld zwemmerseczeem hebt. Laat dit eerst goed en volledig behandelen.

De prijs van de cursus voetenmassage is 97 euro per persoon, inclusief een uitgebreide handleiding van alle technieken, een certificaat van deelname en een flesje massageolie.

Vereiste vooropleiding: geen. Niveau van de cursus: MBO-niveau. Aantal docentcontacturen: circa 6 uur.
Kijk bij Lesdatums en prijzen voor de volgende datum en lestijden.

Recensies over de cursus voetenmassage

Kim OosterveenKim Oosterveen uit Heinkenszand over deze cursus:
In oktober 2016 heb ik deelgenomen aan de voetenmassage workshop van de OMB Academie. Echt een aanrader! Op een leuke en leerzame manier worden er massage technieken uitgelegd die je kan toepassen op de voeten. Zowel als iemand op zijn buik ligt, als op zijn rug. Je leert zo’n 30 technieken.
Maar wat ook zo leuk aan zo’n workshop is, is dat je de technieken gelijk kan oefenen op een mede cursist en ook dat je op die manier ook zelf kunt ervaren hoe de massage technieken aanvoelen.

Massage workshop voor twee

Wil je samen met je partner of een vriend(in) leren masseren? Kies dan voor de privéworkshop voor twee personen. In een les van maximaal drie uur leren jullie klassieke massagetechnieken om de rug, schouders en nek te masseren. Ook worden de belangrijkste basisprincipes van ontspanningsmassage uitgelegd.

Massage-workshopDe massagetechnieken worden eerst door de docent voorgedaan op de ene deelnemer. Daarna kan de andere deelnemer oefenen en krijgt hierbij duidelijke aanwijzingen. Vervolgens wisselen jullie van rol en wordt het voordoen en oefenen herhaald.

Er wordt gemasseerd met natuurlijke massageolie en op een comfortabele massagetafel. Na afloop ontvangen jullie een handleiding met daarin de massagetechnieken die aan bod zijn gekomen.

Willen jullie iets anders leren dan massage van de rug, schouders en nek? Voel je vrij om contact op te nemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Deze massageworkshop wordt alleen aan twee personen tegelijkertijd gegeven, die ook beide deelnemer zijn. De les is gelijk aan de basisles van de privécursus, zodat jullie aansluitend door kunnen gaan met andere lessen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. De les wordt gegeven in de massagepraktijk van één van de trainers. Dat kan zijn op de:

  • Soestdijksekade 894 in Den Haag,
  • Isabellaland 319 in Den Haag,
  • Abrikozenstraat 178 in Den Haag,
  • Prins Hendrikplein 1 in Den Haag of
  • Westerstraat 25 in Heinkenszand.

De datum en tijd wordt in overleg afgesproken, dus neem voordat jullie je aanmelden eerst contact op. Vermeld hierbij minimaal drie opties van datums en tijden waarop jullie kunnen.

Door de persoonlijke aandacht en de setting van een één-op-één les is de prijs van de privéworkshop 77 euro per persoon. Dit is inclusief een uitgebreide handleiding van de technieken en een handig overzicht om mee te oefenen.

Vereiste vooropleiding: geen.
Niveau van deze les: MBO-niveau.
Aantal docentcontacturen: max. 3 uur.

Babymassage

Babymassage is goed voor de lichamelijk en geestelijke ontwikkeling van een baby. Baby’s verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte, die ze ook ervaren hebben in de moederschoot. De aanraking tijdens de massage versterkt de onderlinge band tussen ouder en kind. Het heeft positieve effecten op de ademhaling, de tastzin, de groei, de bloedsomloop, de ontspanning, het slapen, het immuunsysteem en de gemoedstoestand van de baby.

Wat een heerlijke bijkomstigheid is, is dat je als ouder zelf ook rustig wordt van de massage en een fijn ontspannen moment ervaart, in de voor jou toch al drukke tijd. Ook belangrijk is dat je door de massage de lichaamstaal van je baby leert kennen en daardoor voel je intuïtief beter aan wat je baby nodig heeft. Dit geeft je dan weer meer zelfvertrouwen.

De cursus babymassage kan gegeven worden bij de ouder/verzorger thuis op het tijdstip dat het jullie het beste uitkomt. Of je kunt er voor kiezen om in een klein groepje de cursus te volgen, waarbij de deelnemers ook ervaringen kunnen uitwisselen met elkaar.

De cursus babymassage kan ook gegeven worden als workshop op een kinderdagverblijf speciaal voor pedagogisch medewerkers. De les is dan meer gericht op spelmassage en yoga. Hierbij worden technieken geleerd die toegepast kunnen worden bij een baby met de kleertjes aan. Kijk voor meer informatie op de website van Anneke Slijfer.

Andere ideeën voor les in massage

Onderstaande workshops zijn andere mogelijkheden voor les in massage. Deze lessen plannen we niet standaard in, maar als je interesse hebt stuur ons dan een bericht. We gaan dan kijken naar de mogelijkheden.

Workshop vierhandenmassage

In deze ervaringsgerichte massage workshop starten we met inleidende oefeningen en wordt het een en ander uitgelegd over vierhandenmassage. Het grootste gedeelte van de workshop staat in het teken van masseren en gemasseerd worden. Je zult twee massages geven en er één ontvangen.
Een workshop aan drie personen duurt ongeveer drie uur en wordt in de massagepraktijk gegeven. Dezelfde workshop aan een groep is circa vier uur en vindt plaats in het cursuscentrum in Den Haag. De volgende workshop 4-handenmassage is nog niet gepland, dus stuur een bericht als je interesse hebt.

Vereiste vooropleiding: minimaal de basiscursus. Niveau van de les: MBO-niveau. Aantal docentcontacturen: 3 of 4 uur.

Overige workshops

Massage workshopSinds de oprichting van de massagepraktijk en lessen worden we regelmatig gevraagd voor “workshops op maat”.
Zo gaven we al eens op een dag voor docenten en ondersteunend personeel van een grote scholengemeenschap korte workshops Pulsing. Doordat deze massagevorm op de kleding gegeven wordt, is het een laagdrempelige manier om wat met massage te doen. De deelnemers waren blij verrast dat op een simpele wijze zoveel ontspanning bereikt kan worden.

Ook organiseerde we al eens een Massage-Geniet-Weekend in een prachtige accommodatie op een mooie plek tussen bossen en weilanden. Tijdens dit weekend werden fijne en ontspannende lessen en oefeningen aangeboden, binnen het kader van massage, ontspanning en bewustwording. Een kok verzorgde de overheerlijke maaltijden. Kortom: het was genieten!