Veel gestelde vragen over massage met de antwoorden

Veel gestelde vragen over de cursussen vind je hier.

Wat is het verschil tussen sportmassage en Integratieve massage?

Integratieve massage is zachter en rustiger en meer op gevoel en de hele mens gericht (holistisch). Sportmassage is vaak technischer, steviger en meer op spieren, spiergroepen en klachten gericht.

Moet ik al mijn kleren uitdoen voor een massage?

Nee, dat moet niet per sé, maar is voor de masseur wel het handigste. Waar kleding zit kan niet met massageolie gemasseerd worden en kleding kan ook knellen, wat de ontspanning niet ten goede komt. Als jij je echt niet op je gemak voelt, omdat je helemaal bloot bent, houd dan iets aan. Weet ook dat je grotendeels onder een doek ligt.
Bij een Pulsing massage is het wel mogelijk om al je kleding aan te houden.

Als ik bel om een afspraak te maken, kan ik dan meteen of dezelfde dag nog terecht?

De ene dag heb ik meer om handen dan de andere. Op voorhand is het dus moeilijk in te schatten of het dezelfde dag kan. Je kunt het wel altijd proberen. Over het algemeen heb ik overdags meer en sneller plek dan ’s avonds.

Mag ik me laten masseren als ik ziek ben?

Als je griep of koorts hebt of als je een blessure hebt, kun je het beter even uitstellen. Als je onder medische behandeling staat en je twijfelt aan massage, overleg dan met de behandelend arts. Vertel de masseur altijd wat er aan de hand is.

Ik zou best wel graag gemasseerd willen worden, maar ik durf (nog) niet zo goed. Wat kan ik doen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van circa 20 minuten. Je kunt dan de praktijkruimte zien en de masseur leren kennen. Er wordt het een en ander verteld over het masseren en al je vragen worden beantwoord. Hoogstwaarschijnlijk verlaagd dit de drempel om een vervolgafspraak te maken voor een massage.

Ik wil heel graag gemasseerd worden, maar liever door een vrouw. Wie raad jij aan?

Ga dan naar één van de vrouwelijke trainers van de OMB Academie, die allemaal een praktijk aan huis hebben. Je vindt ze allemaal op deze pagina.

Ik ben bang dat ik opgewonden word door een massage. Wat doe ik daaraan?

Niets. Het is niet vreemd als dat gebeurt en je bent ook zeker niet de eerste bij wie deze reactie ontstaat. Alle gevoelens mogen er zijn, dus ook deze. Ga het niet krampachtig proberen te onderdrukken of jezelf ervoor veroordelen.

Mag ik ook eigen massageolie, muziek of doek meenemen? Kan de massage ook zonder doek? Enz.

In overleg is er heel veel mogelijk, dus voel je vrij om te vragen! Geef je wensen al aan bij het maken van de afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *