De Massagepraktijk

Mijn doelgroep is mannen tot een jaar of vijfenvijftig, omdat ik daar de meeste klik mee heb.

(In de categorie “practice what you preach”: in de lessen die ik geef, zeg ik altijd tegen de studenten dat het belangrijk is om een doelgroep te kiezen. Hoe specifieker, hoe beter).

Wil je graag een keer een massage ontvangen? Je bent daarvoor van harte welkom in mijn massagepraktijk op de Soestdijksekade in Den Haag. De massagevorm die ik het meeste geef is de integratieve massage, maar je kunt ook terecht voor andere massagevormen.

Mijn werkwijze

Massagepraktijk Robin van Wees

Als je graag een massage wilt ervaren, bel dan eerst voor het maken van een afspraak: 06-45444569. Wanneer je al weet wat je wilt en hoe lang je gemasseerd wilt worden, kun je dat meteen aangeven. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die meteen stellen. Zijn er (medische) bijzonderheden en twijfel je of je op dit moment wel gemasseerd kan worden, overleg dan vooraf met je huisarts. Benoem altijd wel als er iets aan de hand is, liefst van tevoren al.

Bij massagetherapie is de eerste afspraak een intakegesprek. Wil je alleen een ontspannende massage dan kan dat uiteraard zonder een intake. De meeste mannen kiezen voor een integratieve massage van 90 minuten, waarbij je hele lijf gemasseerd kan worden. Een massage van een uur is ook mogelijk, maar dan kan niet je hele lijf gemasseerd worden. Je hoeft geen spullen mee te nemen.

Zorg er altijd voor dat je fris gedoucht bent en het is fijn als je kleding draagt die niet gevoelig is voor massageolie. Zorg ervoor dat je op tijd bent en mocht je onverhoopt vertraagd zijn, laat dat dan even weten.
Tip: zet mijn telefoonnummer meteen in je mobiel: 0645444569.

Voor de massage

Bij aankomst mag je in de massagepraktijk gaan zitten en krijg je een glas water. We bespreken dan wat belangrijk voor jou is en wat aandachtspunten zijn. Je gevoelens mag je ook delen, wat erg fijn kan zijn als je het nog wat spannend vindt. Ik doe al het mogelijke om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken. Dat gaat het beste als jij tijdig aangeeft wat je wel en niet prettig vindt.

Aansluitend mag je je kleding uit doen en op de comfortabele massagetafel gaan liggen. Je wordt meteen toegedekt met een doek en tijdens de massage blijf je bedekt op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt. Tijdens de massage wordt er zo weinig mogelijk gepraat en heerst er een rustige en ontspannen sfeer.

Je wordt gemasseerd met 100% natuurlijke massageolie, wat meestal amandelolie is of een mix hiervan met andere natuurlijke oliën. Mocht je gevoelig zijn voor amandelen dan is druivenpitolie aanwezig.

Na de massage

Na afloop heb je nog even tijd om na te genieten, rustig van de massagetafel af te komen en je weer aan te kleden. Als je wilt kun je vertellen wat je ervaren hebt. Wat betreft de tijdsduur kun je rekenen op ongeveer 20 minuten bovenop de tijdsduur van de massage.

Wanneer je voor de eerste keer komt, dan is de massage meestal een algemene massage en een soort wederzijdse kennismaking. Als je vaker komt, wordt de massage steeds meer “op jouw lijf geschreven”. Het is dan ook van belang zijn dat je aangeeft wat je erg fijn en wat je als minder prettig hebt ervaren.
Een vervolgafspraak mag je meteen na de massage maken, maar uiteraard ben je daar helemaal vrij in.

Na de massage is het verstandig om het de rest van de dag rustig aan te doen en vooral genoeg water of (kruiden)thee te blijven drinken. Zodoende kun je nog lang nagenieten van de effecten van de massage.

Maar eerst…

Terug naar de eerste stap: het maken van een afspraak, door te bellen op nummer: 0645444569.